Dílna o psaní knihyZpět

Dne 1.4. v odpoledních hodinách proběhla v 6.A  dílna zaměřená na tvorbu literárního díla. Zabývali jsme se tím, jaké dovednosti a vlastnosti by měl mít spisovatel a co je potřeba k tomu, aby kniha vznikla. 
Měli jsme unikátní možnost setkat se se spisovatelkou Bárou Dočkalovou, jejíž kniha Tajemství oblázkové  hory je letos nominována na cenu Magnesia litera. 
 
Báře jsme pokládali otázky týkající se vzniku její knížky a vyslechli ukázku, která nastartovala naši tvůrčí práci. Vstoupili jsme do příběhu a pokusili jsme se vydat na cestu a naznačit, jak by se v našich očích mohl příběh vyvíjet.
 
 Jednotlivé příběhy jsme si pak společně představili a byli jsme jimi nadšeni. Zároveň jsme se shodli, že se těšíme na přečtení knihy Tajemství oblázkové hory, abychom své nápady porovnali s originálem. 
 
Věříme, že třeba tato dílna některým dodala chuť a odvahu vkročit do svého vlastního světa příběhů  a zprostředkovat jej druhým.
 
Naši práci bedlivě sledoval tým České televize, který by o této dílně měl vytvořit reportáž. Měla by se vysílat v pátek 5.4. ve Zpravičkách na Déčku.
 
Všem zúčastněným moc děkujeme za skvělý nejen literární zážitek. Moc si vážíme času a energie Báry Dočkalové, která nás dnes přišla inspirovat a její knize přejeme hodně nadšených čtenářů.

Zpět
V připadě připomínek či nápadů pište na sazavska@centrum.cz